Om oss

Vi finns för dig som har fått diagnosen bröstcancer och för dina närstående. Tillsammans besitter vi en enorm erfarenhet av denna sjukdom, från diagnos till att återkomma så smidigt som det går till den vardagen efter man är färdigbehandlad. Hos oss träffar du andra som har eller har haft bröstcancer och få stöd, tips och råd för att orka komma vidare. Hos oss är inga frågor konstiga. Vi pratar om allt mellan himmel och jord och skrattar mycket. Vi välkomnar även kvinnor från andra diagnoser, som önskar vara med i vår förening. Vissa områden inom cancer är samma oavsett diagnos. Du behöver inte vara medlem för att ta kontakt med oss eller komma på våra träffar.

Bröstcancerföreningen Pärlan bildades 2003 och ingår i Bröstcancerförbundet. Iförbundet ingår 33 lokala bröstcancerföreningar med tillsammans ca 11 000 medlemmar.

Du väljer själv på vilket sätt du vill vara en del av Pärlan.

Du är välkommen på våra regelbundna träffar, se under Aktiviteter.

Vi kan höras över telefon, på mejl eller ses på neutral plats.

Vill du komma på en träff och det är första gången, får du gärna kontakta någon av våra Stödpersoner innan så vet vi att du kommer och kan möta upp dig i entrén.

Vi arbetar även med att tillsammans med andra bröstcancerföreningar i Skåne tillvarata bröstcancerbehandlades intressen i Skåne län.

Vårt arbete är ideellt, och ju fler vi blir, ju starkare röst får vi och desto större möjlighet har vi att kunna påverka och förbättra bröstcancervården.

I Pärlan finns stödpersoner med moraliskt tystnadsplikt, om man vill prata med någon om det man går igenom. Alla stödpersoner har själva haft bröstcancer eller är närstående till en bröstcancerberörd och är utbildade av Helsingborgs Lasarett eller av Bröstcancerförbundet.

Ibland ordnar vi föreläsningar och då tar vi ut en liten avgift för de som inte är medlemmar.

Du som är närstående eller inte har haft en bröstcancerdiagnos välkomnar vi gärna som stödmedlem Bli medlem eller stödmedlem

Aktiviteter

Aktiviteter

Bli medlem

Bli medlem