Vi använder cookies för att ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats.

Läs mer
Jag förstår

Om oss

Vi finns för dig som har fått diagnosen bröstcancer och för er som är närstående. Hos oss kan du träffa andra som också drabbats av bröstcancer, ställa alla de frågor du inte vågar ställa någon annanstans. Att få en cancerdiagnos är jobbigt, oavsett ålder, kön eller cancerform. Livet blir plötsligt helt annorlunda, man brottas med tankar man tidigare aldrig haft. Tankar om livet och döden. Har man nyligen fått sin diagnos, eller är mitt i en behandling, så har man många frågor, tankar och känslor kring den närmaste framtiden. Är det så att man har sina behandlingar bakom sig, kan man behöva stöd för att komma vidare med sitt liv. Vi försöker hjälpa dig att blicka framåt, att ta tillvara på det som livet erbjuder och åter finna livsglädjen om den tillfälligt har försvunnit. Vi välkomnar även kvinnor från andra diagnoser, som önskar vara med i vår förening. Vissa områden inom cancer är samma oavsett diagnos.

Du väljer själv på vilket sätt du vill vara del i Pärlan.

Om du endast vill vara med på bassängträningen t ex eller vill ha stödjande enskilda samtal, delta i diskussioner på nätet eller träffas i grupp.

Du kanske bara vill träffas och fika lite utanför verksamheten, eller inte träffas alls, bara stödja föreningen och det vi vill åstakomma. Vi har alla olika behov och önskemål och vi vill gärna försöka tillgodose det behovet just du har.

Vi arbetar även med att tillsammans med andra bröstcancerföreningar i Skåne tillvarata bröstcancerbehandlades intressen i Skåne län. Vårt arbete är ideellt, och ju fler vi blir, ju starkare röst får vi och desto större möjlighet har vi att kunna påverka och förbättra bröstcancervården.

I Pärlan finns stödpersoner med moraliskt tystnadsplikt, om man vill prata med någon om det man går igenom. Alla stödpersoner har själva haft bröstcancer eller är närstående till bröstcancerberörd och är utbildade av Helsingborgs Lasarett eller av Bröstcancerförbundet.

Bröstcancerföreningen Pärlan bildades 2003. Pärlan är medlem i Bröstcancerförbundet. Bröstcancerförbundet har idag 33 medlemsföreningar med totalt ca 11 000 medlemmar.

Observera att man inte måste vara medlem för ta kontakt med oss eller komma på våra Öppet-Hus träffar resp Diamanterna. För våra föredrag blir det en avgift om du inte är medlem.

Du som är närstående eller inte har haft en bröstcancerdiagnos välkomnar vi gärna som stödmedlem.

Aktiviteter

Aktiviteter

Bli medlem

Bli medlem